email: profilplast@profilplast.si

telefon: +386 (0)3 781 80 33

Pogoji poslovanja

PODATKI O PODJETJU
Profilplast, orodjarstvo in plastika, d.o.o.
Zavrh nad Dobrno 10, 3204 Dobrna
ID: SI33887101
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 2119960000
TRR: SI56 0483 5000 1203 245

Telefon: 031-675-639

E-mail: profilplast@profilplast.si

Podjetje je član Obrtne-podjetniške zbornice Slovenije. 

SPLOŠNI POGOJI

Lastnik spletne strani in spletne domene www.profilplast.si (v nadaljevanju: spletna stran) je Profilplast, orodjarstvo in plastika, d.o.o. (v nadaljevanju Profilplast d.o.o.).

Uporabo spletne strani štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. Profilplast d.o.o. si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani. Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki in podstrani, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

Spletna stran www.profilplast.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in videoelementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja lastnika.

Vrste uporabnikov 

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob zahtevku za ponudbo in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za fizično osebo se uporabljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Profilplast d.o.o. in uporabniki medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov, kadar je kupec fizična oseba.

Dostopnost informacij

Profilplast d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku); ob naročilu izdelka po meri se dogovorimo za rok izdelave, kateri je odvisen od zahtevnosti naročila,
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem lahko kupec, ki je fizična oseba, še odstopi od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Cena je redna cena po kateri se artikel prodaja, vendar se lahko zaradi narave poslovanja cene ažurirajo in spreminjajo. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Naročila in dostava

Kupoprodajna pogodba med Profilplast d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi svoje naročilo preko elektronskega sporočila ali telefona. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Profilplast d.o.o. kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Profilplast d.o.o. in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Načini plačila

Profilplastd.o.o. omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenije, DPD ali SŽ
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • z gotovino v poslovnih prostorih podjetja Profilplast d.o.o.

Stroški pakiranja in dostave so odvisni od vsakega paketa posebej (odvisno od teže in dolžine paketa). Kupec je pred naročilom blaga seznanjen s stroškom dostave na dom. Strošek pakiranja in dostave 30,50 EUR velja le za izdelek rastlinjak.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.


Dostava

Dostavo naročenega blaga izvajajo dostavne službe  Slovenske Železnice, DPD in Pošta Slovenije (praviloma v dopoldanskih urah). Če ob dostavi na navedenem naslovu ni nikogar, kurir pusti obvestilo ali vas kontaktira telefonsko. O odpremi pošiljke vas bomo obvestili po elektronski pošti ali kontaktirali telefonsko.

V primeru, da kupec ne prevzame poslanega blaga, ga bremenijo vsi stroški neuspelih dostav.

Izdaja računa

Profilplast d.o.o. po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun, in sicer, v fizični obliki na naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti ali po telefonu, da je naročilo sprejeto. Profilplast d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pred potrditvijo naročila javi še naziv podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (t.j. fizična oseba) skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (profilplast@profilplast.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Profilplast d.o.o., Zavrh nad Dobrno 10, 3204 Dobrna, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Kupec kot potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, kadar je predmet naročila blago po meri, kot to določa 43. č člen ZVPot.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi pogodbe, sklenjene na daljavo, določila o odstopu ne veljajo.

Omejitev odgovornosti

Profilplast d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naši spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Profilplast d.o.o. včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Profilplast d.o.o. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

Pritožbe in spori

Profilplast d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Profilplast d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec, kije potrošnik, lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda preko e-poštnega naslova profilplast@profilplast.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Profilplast d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Profilplast d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Profilplast d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi (32. člen Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, v nadaljevanju ZiSRPS) ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z ZiSRPS.

Profilplast d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča sklepanje pogodb na daljavo na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov terspremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Platforma za SRPS je dostopna na

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL.